Jag har ingen aning om vad som händer på midsommar, men var jag än hamnar så kommer nubben självklart vara där.
Jordgubbs- och kardemummasnaps
(med förbehåll, jag har inte gjort klart den än, så jag vet inte hur den blir)
Ingredienser:
runt 35 cl Brännvin Special
knappt en liter jordgubbar
typ 1,5 msk honung
10-20 kardemummakärnor (jag räknade inte)
Skölj och skär jordgubbarna. Lägg dem i en flaska eller burk eller behållare med tätt lock. På med kardemummakärnorna. På med honungen. På med brännvinet. På med locket och in i kylen. Efter några timmar har honungen smält. Vänd upp och ner på flaskan/burken/behållaren ett par gånger, någon gång om dagen. Låt sätta sig i 1-2 veckor. Sila och häll upp på flaska. That's it. Enklare kan det inte bli.
Snyggt va? Kommer en uppföljningsvbild så småningom.
Men, jag har aldrig gjort egen snaps förr, och jag har dessutom trixat ihop receptet själv med lite tips från olika hemsidor, så det kan bli hur jävligt som helst. Fast å andra sidan, hur gott är nubbe i vanliga fall? Hur svårt kan det vara att lyckas?
Så, må väl, kära ni, och skyndar ni er kan ni nog hinna göra en, ni med! It's fun.
Jag ska roa mig kungligt med att fixa med etikett och fin flaska. XD
Hihihi! Vad bra det blir! :D Ska göra min i en petflaska så länge tills jag hittar en fin ledig flaska. Puss på dig!
SvaraRaderaSer fin ut, hoppas du finner den mer lockande än min lakritsshot:P
SvaraRaderaOooh fifan! Flashback!
SvaraRadera